Meubels

Een kinderkamer is natuurlijk niet compleet zonder de bijbehorende meubels. Zo zijn er kasten om kleding in op te bergen maar ook bureaus om aan te studeren of spelen. Hieronder hebben we de meest voorkomende meubels onder elkaar gezet.


Kast

Voor vrijwel alle kinderkamers zijn er verschillende kasten verkrijgbaar in dezelfde kleur en stijl. Je hebt bijvoorbeeld kasten met een zweef- of draaideur maar ook boekenkasten welke helemaal geen deur hebben. Daarnaast zijn er ook kasten met bijvoorbeeld laden of extra schappen.

Door zijn handigheid en de verschillende opbergmogelijkheden is een kast onmisbaar in iedere kinderkamer!

Commode

Commodes bieden je opbergruimte zonder dat ze veel plaats in beslag nemen. Zo zijn er commodes met bijvoorbeeld maar één lade maar ook met 6 of zelfs met 12 laden. De mogelijkheden zijn eindeloos!


Daarnaast zijn commodes vooral handig om "kleinere" kleding zoals ondergoed, sokken, pyjama’s, beddengoed en andere dingen in op te bergen.

Bureau

Een bureau is een soort tafel die vooral is bedoelt om aan te studeren. Tegenwoordig wordt er ook vaak een laptop of TV op geplaatst. De vorm is meestal eenvoudig, een vlak bureaublad staande op vier poten en met vaak één of twee ladekastjes.