Verschillende kinderbedden

Bedden voor de kids heb je in vele soorten, kleuren en maten. De een heeft liever een kajuitbed en de ander een speelbed. Om jou te helpen bij het zoeken van het juiste kinderbed hebben we hier de verschillende varianten op een rijtje gezet.

Kinderbed

Dit zijn de standaard kinderbedden zonder al te veel decoratie en/of accessoires. Deze bedden worden vaak aangeboden zonder lattenbodem en matras. Vandaar dat ze ook vaak "kinderledikant" worden genoemd.

Kajuitbed

Een kajuitbed combineert lekker slapen met het gemak van veel opbergruimte. Door handige lades en opbergvakken kun je veel spullen kwijt onder het bed. Onder sommige kajuitbedden kun je zelfs een logeermatras opbergen!

Hoogslaper of halfhoogslaper

Het enige verschil tussen een hoog- en halfhoogslaper is dat de hoogslaper iets hoger is dan de halfhoogslaper. Het voordeel hiervan is dat je bij de hoogslaper meer ruimte onder het bed hebt voor bijvoorbeeld een bureau. Bij een halfhoogslaper zitten vaak kastjes of laden onder het bed.

Sommige hoog- en halfhoogslapers hebben een glijbaan of een tent waar de kids zich uren mee kunnen vermaken. Ze heb je een slaapplek en speelplek in één!

Stapelbed

Een stapelbed is een bed waarbij een bed bovenop een ander bed is geplaatst. Het bovenste bed is meestal omringd door een reling om te voorkomen dat de slaper eruit valt.

Met een stapelbed kun je ruimte besparen doordat er twee of meer kinderen in kunnen slapen. Hierdoor is er meer ruimte voor andere meubels in de kinderkamer.

Speelbed

Als je toch op zoek bent naar een kinderbed, waarom dan geen speelbed? Speelbedden zijn bedden met leuke decoratie en accessoires. Zo heb je bijvoorbeeld een bed in de vorm van een stoere brandweerauto of een stijlvolle koets.

 Met een speelbed kan je kind zichzelf urenlang vermaken en daarna meteen heerlijk wegdromen als prinses of als coureur.